Flag

Dulceaţă fină de afine şi coacăze

7 borcane 200 ml
Ușoară
40
Fructele delicioase ale verii, în borcan
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dulceața se poate rafina cu vanilie: Se răzuiește miezul unei păstăi de vanilie Bourbon Dr. Oetker și, împreună cu restul de păstaie, se adaugă înainte de fierbere peste fructe. Se îndepărtează apoi păstaia înainte de umplerea borcanelor.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

pentru dulceaţă
500 gafine pasate (din circa 800 g de afine proaspete sau congelate)
500 gcoacăze roșii pasate (din circa 1000 g de coacăze proaspete sau congelate)
1 plicGelfix 4:1 Dr. Oetker
250 gzahăr

Afișare produse

Picture - Gelfix 4:1 Dr. Oetker
1

Pregătirea fructelor

Afinele se spală și se zdrobesc sau, dacă sunt congelate, se lasă la dezghețat. Coacăzele se spală, se desprind boabele de pe tulpini și se zdrobesc sau, dacă sunt congelate, se lasă la dezghețat. Boabele se pasează printr-o sită și se cântăresc 1000 g. 

2

Fierberea dulceții

Conținutul plicului de Gelfix 4:1 se amestecă cu zahărul, apoi se toarnă în oală, peste piureul de fructe. Compoziția se aduce la fierbere, amestecând continuu. După ce dă în fiert, se lasă să clocotească cel puțin 3 minute, amestecând în continuare. 


Testul gelificării: 1-2 lingurițe din compoziția fierbinte se pun pe o farfurie și se lasă să se răcească. Dacă nu se gelifică, se mai fierbe 1 minut, apoi se repetă testul. În cazul fructelor acrișoare, poate fi de ajutor un plic de sare de lămâie Dr. Oetker.

3

Umplerea borcanelor

Se îndepărtează spuma dacă e nevoie, apoi dulceața se toarnă imediat în borcane, umplându-le până în margine. Borcanele se închid cu capace cu filet (Twist Off), apoi imediat se răstoarnă și se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.

  • Dulceața se poate rafina cu vanilie: Se răzuiește miezul unei păstăi de vanilie Bourbon Dr. Oetker și, împreună cu restul de păstaie, se adaugă înainte de fierbere peste fructe. Se îndepărtează apoi păstaia înainte de umplerea borcanelor.