Flag

Plăcintă cu mere și mac

12 bucăți
Medie
60
Bucurați-vă de o delicioasă plăcintă cu mere și mac, perfectă pentru masa de Paște.
Din lista prăjiturilor cu mac, vă recomandăm această plăcintă cu mere, mac şi topping de migdale ce îmbină tradiția cu inovația. Este ușor de preparat și irezistibil de delicioasă, cu mari şanse de a deveni rapid vedeta mesei de Paşte.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru umplutura de mere
750 gmere
1 lingurăzeamă de lămâie
2 lingurițescorțișoară (măcinată)
5 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker (1 linguriță)
1 lingurăapă
Pentru umplutura de budincă si mac
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
2 lingurizahăr
400 mllapte
250 gsemințe mac
Pentru toppingul de migdale
50 gunt
50 gzahăr
50 mlsmântână pentru frișcă
200 gmigdale feliate

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker (1 linguriță)
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
1

Prepararea umpluturii de mere

Merele se curăță de coajă, se răzuiesc grosier și se amestecă într-o oală cu zeama de lămâie și cu praful de scorțișoară. Separat se amestecă amidonul și apa. Merele se călesc apoi timp de circa 3 minute, amestecând mereu. Se adaugă amidonul amestecat cu apă și se dă în fiert. Umplutura de mere astfel preparată se lasă să se răcească.

2

Prepararea umpluturii de budincă

Praful de budincă Original Pudding se amestecă cu zahărul  și cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală. Se adaugă apoi amestecul de praf de budincă și se fierbe minim 1 minut. Se încorporează macul, apoi budinca se lasă să se răcească.

3

Pregătire

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 140 °C

4

Prepararea aluatului fraged

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă, până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde pe baza formei de copt, apoi se fixează marginea laterală. Din restul de aluat se formează un rulou care se întinde pe margine și se presează pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3 cm.

5

Prepararea garniturii de migdale

Mai întâi se întinde budinca peste aluatul din forma de copt, apoi se repartizează umplutura de mere. Untul, zahărul, smântâna și migdalele feliate se fierb scurt într-o oală. Compoziția de migdale astfel preparată se toarnă peste umplutura de mere. Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 50 Minute


Prăjitura se lasă în formă, pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.