Flag

Tort cu mere rase

12 bucăți
Medie
60
Un tort proaspăt cu mere și alune
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm)
grăsime
Aluat
200 gfăină
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou (mărime M)
100 gunt sau margarină moale
1 lingurăfăină pentru marginea aluatului
Garnitura
50 gunt sau margarină
1,5 kgmere
75 gzahăr
1 lingurițăscorțișoară măcinată
100 galune prăjite măcinate
4 picăturiEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (din fiolă)
1 lingurăapă

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (din fiolă)
1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt cu grăsime și se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Aluat

Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor – până la lingura de făină pentru marginea aluatului - apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. 

3

Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se montează apoi marginea laterală a formei de copt.

4

În restul de aluat se încorporează prin frământare 1 lingură de făină, apoi aluatul se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3 cm. Forma de copt se introduce în cuptor și se pre-coace.

Durată de coacere: 15 Minute

5

Între timp, pentru garnitură se topește untul sau margarina într-o oală mică. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, se îndepărtează casa semințelor și se răzuiesc. Merele rase se amestecă cu 75 g de zahăr  și scorțișoară, apoi se distribuie uniform peste blatul pre-copt. Alunele cu restul ingredientelor se amestecă cu grăsimea topită, iar masa obținută se toarnă peste mere. Prăjitura se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea. Setarea cuptorului: a se vedea mai sus.

Durată de coacere: 35 Minute

6

Se îndepărtează marginea laterală a formei de copt, apoi prăjitura se desprinde ușor de baza formei de copt. Fără a o ridica de pe baza formei de copt, se lasă pe un grătar de bucătărie ca să se răcească.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.