Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu mere rase

Un tort proaspăt cu mere și alune

12 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu mere rase

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm):

grăsime

Aluat:

200 g făină
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou (mărime M)
100 g unt sau margarină moale
1 lingură făină pentru marginea aluatului

Garnitura:

50 g unt sau margarină
1,5 kg mere
75 g zahăr
1 linguriță scorțișoară măcinată
100 g alune prăjite măcinate
4 picături Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (din fiolă)
1 lingură apă

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt cu grăsime și se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

2

Aluat

Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor – până la lingura de făină pentru marginea aluatului - apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. 

3

Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se montează apoi marginea laterală a formei de copt.

4

În restul de aluat se încorporează prin frământare 1 lingură de făină, apoi aluatul se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3 cm. Forma de copt se introduce în cuptor și se pre-coace.

Durată de coacere: 15 Minute

5

Între timp, pentru garnitură se topește untul sau margarina într-o oală mică. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, se îndepărtează casa semințelor și se răzuiesc. Merele rase se amestecă cu 75 g de zahăr  și scorțișoară, apoi se distribuie uniform peste blatul pre-copt. Alunele cu restul ingredientelor se amestecă cu grăsimea topită, iar masa obținută se toarnă peste mere. Prăjitura se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea. Setarea cuptorului: a se vedea mai sus.

Durată de coacere: 35 Minute

6

Se îndepărtează marginea laterală a formei de copt, apoi prăjitura se desprinde ușor de baza formei de copt. Fără a o ridica de pe baza formei de copt, se lasă pe un grătar de bucătărie ca să se răcească.