Flag

Vafe cu frişcă şi zmeură

despre 10 bucăți
Ușoară
40
Un desert special pentru zielele de duminică
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru umplutură
150 gzmeură congelată
300 gfrișcă
2 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
2 lingurizahăr
100 mllapte
Pentru aluat
50 gunt sau margarină moale
3albușuri
1 prafsare
300 gfăină
2,5 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
3gălbenușuri
400 mllapte bătut
100 gamestec crocant de nuci
Pentru decorare
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Umplutură: Zmeura se decongelează şi se pun deoparte câteva boabe pentru decor. Frişca se bate tare cu întăritorul de frişcă şi zahărul. Se încorporează laptele bătut şi zmeura. Amestecul obţinut se pune la frigider.

2

Untul/margarina se topeşte. Albuşurile de ou cu sarea se bat spumă. Aparatul de facut waffe se preîncălzeşte.

3

Aluatul: Făina, praful de copt, zahărul şi zahărul vanilinat se amestecă într-un vas de mixat. Se adaugă galbenuşurile de ou, laptele bătut şi untul/margarina şi se prelucrează cu mixerul, la viteză mare, timp de 1 minut, până ce se obţine un aluat omogen. Se încorporează albușurile bătute spumă şi amestecul crocant de nuci (se păstrează o lingură din amestec pentru decor).

4

Aparatul de facut waffe se unge. Pentru fiecare waffă, se toarnă 3 linguri de aluat. Se coc la foc mediu până când capătă o culoare aurie. Se desprind cu grijă de aparat şi se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

5

Decorarea: Se întinde amestecul de zmeură cu frişcă peste waffe şi se decorează cu restul de amestec crocant de nuci, boabele de zmeură și zahărul pudră.