Flag

Gem din pere și prune

8 borcane 200 ml
Ușoară
40
O dulceață delicioasă făcută din pere coapte și prune suculente
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru a rafina dulceața, adăugați 5 linguri de coniac de prune după gătire.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru gem
750 gpere (preparate și cântărite)
750 gprune (preparate și cântărite)
suc de la o lămâie
1 pachetGelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Gelifiant cu fructoză dietetic Dr. Oetker
1

Pregătiți fructele

Curățați și tăiați mărunt perele și cântăriți 750 g. Spălați prunele, tăiați-le în jumătate, tăiați mărunt și cântăriți 750 g. Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.

2

Amestecați perele, prunele și sucul de lămâie cu pachetul de Gelifiant cu fructoză într-o cratiță mare. Aduceți totul la fiert în timp ce amestecați pentru cel puțin 3 minute. Efectuați testul de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din gemul fierbinte pe o farfurie. Dacă nu se întărește, continuați să gătiți timp de 1 minut sau dacă fructele sunt dulci, adăugați 1 pachet de sare de lămâie Dr Oetker.

3

Turnați în borcane

Umpleți imediat borcanele până la refuz. Închideţi cu capace, întoarceţi imediat şi lăsaţi pe capace aproximativ 5 minute.

  • Pentru a rafina dulceața, adăugați 5 linguri de coniac de prune după gătire.