Flag

Jeleu de vin

8 borcane 200 ml
Ușoară
40
Această rețetă de jeleu de vin este ușor de făcut și îndulcește fiecare mic dejun. De asemenea, delicios cu brânză sau în sosuri.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru jeleu
700 mlvin alb sec sau vin roșu
1 plicGelfix 1:1 Dr. Oetker
800 gzahăr

Afișare produse

Picture - Gelfix 1:1 Dr. Oetker
1

Măsurați 700 ml de vin roșu sau alb. Fierbeți borcanele și capacele cu filet sau clătiți cu apă foarte fierbinte.

2

Turnați vinul într-o cratiță mare. Mai întâi se amestecă 1 plic de Gelfix cu 2 linguri de zahăr și se aduce la fierbere amestecând. După ce totul fierbe, adăugați zahărul rămas. Lăsaţi pe foc cel puţin 3 minute amestecând continuu. Efectuați testul de gelifiere: puneți 1-2 lingurițe din jeleul fierbinte pe o farfurie. Dacă nu se fixează, continuați să gătiți timp de 1 minut.

3

Îndepărtați amestecul de pe foc și umpleți imediat borcanele. Se închid și se întorc imediat, apoi se lasă pe capace aproximativ 5 minute.