Flag
Vanilie
Inspirație
Inspirație
Vanilia: informații de bază

Ca regină a condimentelor, vanilia este unul dintre cele mai scumpe și populare condimente din lume. Lăsați-vă conduși de aroma parfumată de vanilie într-o călătorie și să aflați istoria vaniliei. Descoperiți produsele noastre fantastice pe bază de vanilie și rețetele delicioase cu aroma unică de vanilie.

Totul despre vanilie

Informații despre vanilie

În fascinanta noastră călătorie prin lumea vaniliei, vom învăța tot felul de lucruri interesante. Am adunat aici datele cele mai importante pentru dvs.

Produse cu vanilie naturală

Cum se pronunță vanilie?

Dacă ar fi să căutați cuvântul vanilie în dicționar, ați descoperi că este pronunțat exact așa cum este scris - cu un „l” audibil în mijloc [vəˈnɪl.ə]. Cuvântul vanilie poate fi găsit și în franceză vanille și în spaniola vanilla, cuvinte care se traduc literalmente păstăi mici.

Numele de vanilie Bourbon [ˈbœːɐ̯bən] provine din Insula Reunion la est de Madagascar, care a fost numită Île de Bourbon până în 1974 și care a rămas casa păstăii de vanilie Bourbon până în prezent.

Ce gust are vanilia?

Vanilia are o aromă fină și dulce. Aromele puternice de vanilie Bourbon variază de la note florale la lemnoase și chiar alcoolice. Vanilia are o gamă largă de utilizări în bucătărie datorită profilului său complex de aromă. Iată o selecție de rețete de vanilie dulci și sărate.

Ce culoare are vanilia?

Păstăile de vanilie și semințele de vanilie nu sunt galbene - cum ar fi înghețata clasică de vanilie, de exemplu – ci sunt negre. Petele negre din produsele de vanilie sunt, prin urmare, un semn că s-au folosit semințe de vanilie sau păstăi de vanilie măcinate. Florile plantelor de vanilie, pe de altă parte, sunt galbene strălucitoare.

De ce e vanilia așa de scumpă?

La un preț mediu de 600 de euro pe kilogram, vanilia este extrem de scumpă. Există mai multe motive pentru care prețul a crescut substanțial în ultimii ani. Unul dintre motive este că cererea de vanilie reală a crescut pe măsură ce producătorii și consumatorii favorizează din ce în ce mai mult produsele naturale față de cele artificiale cu aromă de vanilie.

Aflați despre gama largă de produse cu vanilie disponibile, de la pastă de vanilie și extract de vanilie la pudră de vanilie și zahăr vanilat, descoperiți diferențele dintre acestea și găsiți preferatele dvs.